Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

Veljko Đorđević govorio o svojim novim romanima


U ponedjeljak, 16. rujna 2019. u vrlo ugodnoj i opuštenoj atmosferi psihijatar Veljko Đorđević govorio je o svojim romanima Ožiljci života i Sante leda.

Ožiljci života je dijelom autobiografska knjiga i sastoji se od 25 priča iz različitih razdoblja autorova života, ali isto tako i iz života pripadnika njegove generacije u kojoj se govori o njihovim iskustvima, svojevrsnim ožiljcima, odnosno svemu onome što su tijekom života prošli.Sante leda roman s podnaslovom ljubić s predumišljajem donosi priču o dvije osobe koje kao da se traže čitavog života - liječnici i slikaru.Ona je emotivno zatomljena i usredotočena na posao, a on je izgubio smisao i inspiraciju za slikanje.Njihov susret početak je zrele ljubavi koju autor u romanu propituje - jesu li spremni i hrabri krenuti putem strasti i čežnje? Romantična je to priča koja nije tipični ljubić jer donosi suočavanje likova s njima samima, propustima pogrešnih izbora i propituje prirodu muško-ženskih odnosa kroz jednostavne tehnike pripovijedanja.
Nakon predstavljanja knjiga publika je imala priliku razgovarati s našim gostom, a on je rado odgovarao na razna pitanja iz područja psihijatrije, osvisnosti i mnogih drugih tema.
Album pogledajte klikom na fotografiju ispod.
Narodna Knjižnica Petar Preradović


Fotografije: Boris Rogić


« Prethodni članak: Završeno Bjelovarsko kulturno ljeto

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Marinko Iličić i Vjeruška Štivić dobitnici Zlatne plakete «Grb Grada Bjelovara»