Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

Završeno Bjelovarsko kulturno ljeto


Narodna Knjižnica Petar Preradović

Završilo je još jedno Bjelovarsko kulturno ljeto koje je Knjižnica obogatila svojim programima.
› Ugostili smo stand-up komičarku, imitatoricu, spisateljicu, voditeljicu ... Marijanu Perinić koja je predstavila svoju knjigu Jesi online?.
› U organizaciji Knjižnice u atriju Gradskog muzeja održana je projekcija igrano-dokumentarnog filma Ja Preradović redatelja Darka Puharića u kojem je lik Petra Preradovića tumačio Mladen Medak Gaga.
› Vremenske (ne)prilike dovele su u prostor Knjižnice pisca, kolumnistu, predavača, televizijskog voditelja, diplomiranog sociologa i rođenog Bjelovarčana Brunu Šimlešu. Predstavio je knjigu Istine i laži o ljubavi
› Svoju poeziju pisanu na štokavskom i kajkavskom dijalektu predstavio je mladi i višestruko nagrađivani pjesnik Goran Gatalica.
› Ugostili smo našu sugrađanku i poznatu nutricionisticu Almu Bunić. Predstavila je knjigu PREHRANOM I VJEŽBANJEM DO ZDRAVLJA koju je napisala u suradnji s fitness trenerom Davidom Kučekom.
› Dječji odjel Knjižnice je kao i svake godine organizirao mnoštvo programa i aktivnosti za osnovnoškolsku djecu i mlade.
› U ciklusima od dva tjedna održavani su tečajevi "ŠTO ZNAM JA, ZNAT ĆEŠ I TI ! " u kojima vršnjaci međusobno prenose svoja znanja. Održana je Video radionica pod vodstvom Petra Klinca, tečaj Yoge za djecu vodile su Sara Zubić i Ela Matić, izradu Digitalne slikovnice vodila je Nicole Vidović i Glazbenu radionicu Lucija Pranjić.
› Svakim danom u prostoru Dječjeg odjela održavane su kreativne radionice, kvizovi i susreti mladih čitatelja.
› Svake subote u u gradskom (boho) parku kolegice Vjeruška Štivić, Branka Mikačević i Tatjana Petrec provodile su program čitanja priča i kreativnih radionica Čitaonica-igraonica za djecu svih uzrasta.
Albume s fotografijama sa svih događanja pogledajte na našem flickr profilu klikom na poveznicu Knjižnica - Bjelovarsko kulturno ljeto


« Prethodni članak: Gostovanje mladog pjesnika Gorana Gatalice

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Veljko Đorđević govorio o svojim novim romanima