Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara
Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › dogadjanja › dokuart_filmski_razgovori_glazbom_kroz_film

DOKUart Filmski razgovori - Glazbom kroz film : ugodna i poučna večer


Narodna Knjižnica Petar Preradović
U srijedu, 12.10.2016. na Studijskom odjelu je u sklopu Filmskih razgovora ovogodišnjeg DOKUarta gostovala dr.sc. Irena Paulus, doc. Stručnjakinja za filmsku glazbu izvrsnim je predavanjem prožetim mnogobrojnim primjerima publici približila važnost glazbe u filmu. Večer je začinio Dražen Pavlić koji je na harmonici izveo nekoliko poznatih filmskih melodija.


Narodna Knjižnica Petar Preradović Irena Paulus (Zagreb, 1970) diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na Odjelu za muzikologiju i glazbenu publicistiku (1994). Filmsku je glazbu specijalizirala na European Film Collegeu u Ebeltoftu u Danskoj, a zatim je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu magistrirala (2008) i doktorirala (2010) na temu filmske glazbe. Od akademske godine 2003/2004. honorarno predaje filmsku glazbu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, a od 2010/2011. i na doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Surađuje s Hrvatskim radijem, a povremeno i s Hrvatskom televizijom. Autorica je brojnih članaka o filmskoj glazbi, glazbenih kritika i eseja, a do sada je objavila i četiri knjige: Glazba s ekrana: hrvatska filmska glazba od 1942. do 1990. (2002), Brainstorming: zapisi o filmskoj glazbi (2003), Kubrickova glazbena odiseja (2011) i Teorija filmske glazbe kroz teoriju filmskog zvuka (2012). Zaposlena je u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici.

Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović

« Prethodni članak: Kampanja ČITAJ MI ! proslavila treći rođendan

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: ... čitaj, samo mi čitaj... - kratke priče čitaju bjelovarski književnici