Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

dr.sc. Saša Petar objasnio kako manje griješiti, naučiti nešto iz pogrešaka i uspjeti u životu


U utorak, 22. siječnja 2019. gost nam je bio dr. Saša Petar profesor visoke škole u trajnom zvanju, autor 28 poslovnih knjiga, među kojima je i Kako uspjeti zahvaljujući pogreškama koja je predstavljena.Narodna Knjižnica Petar Preradović
Narodna Knjižnica Petar Preradović Knjiga je namijenjena svima, od 7 do 107 godina, koji su negdje, nekako pogriješili u odluci, ponašanju, odnosima s ljudima ili u poslovanju. Budući da svi griješimo, čitanje knjige prilika je da broj pogrešaka smanjimo i uspijemo zahvaljujući onome što smo naučili iz pogrešaka, naših I tuđih. Premda svatko od nas želi negativne posljedice pogrešnih odluka svesti na minimum, bojati se pogrešaka znači prestati živjeti.

Recenzenti knjige su Kristina Ercegović, osnivačica i vlasnica Business Cafea, projekta podrške za male i srednje poduzetnike, te Karlo Matić, vlasnik TEDx licence. O knjizi su rekli: “Čemu služe ovakve knjige i ljudi poput Saše – da napravimo tri, a ne 10 pogrešaka, koje mogu biti manje i jeftinije. Zato, Saša, hvala na predivnoj knjizi koja osvještava i nudi niz praktičnih savjeta i konkretnih rješenja.” (Kristina Ercegović, Business Café) i “Serija knjiga Saše Petra o poslovnim iskustvima i znanjima, koje godinama čitatelje usmjeravaju da grešaka bude što je moguće manje, došla je do one točke ‘sabranih djela’ kada je morala (pro)govoriti o greškama. Poznavajuči Sašu, iz znanja koje dijeli u ovoj knjizi stvorit će novu znanstvenu disciplinu – Greškologiju.” (Karlo Matić, TEDxZ).

Dr.sc. Saša Petar već je započeo pisanje naredne knjige, koja će biti svojevrsni nastavak Pogrešaka, budući da nakon pogrešaka obilno upadamo u problem, pa će naslov naredne knjige, koja bi trebala izaći sljedeće godine “Imate li problema s rješavanjem problema?”


« Prethodni članak: Putopisnim predavanjem "Nagovor na odvažnost" započela 2019. u knjižnici

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Dokumentarnu izložbu povodom 45 godina stvaralaštva Krešimira Ivančeka pogledajte do 4. ožujka