Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

Predstavljena knjiga GMO (iz)um bez (raz)uma


U petak, 24. veljače 2017. knjigu GMO (iz)um bez (raz)uma predstavili su autor Marijan JOŠT, u ime nakladnika Darko Vujnović i suorganizatora stranke Slobodna Hrvatska Ivan Pokupec.

Autor knjige Marijan Jošt stručnjak je za agrikulturnu genetiku, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo. Temom GMO-a bavi se dugi niz godina te dosljedno upozorava na njihovu opasnost. Rekao je kako je to druga njegova knjiga na tu temu u kojoj su objavljeni članci koji su bili reakcija na zbivanja u društvu na genetski modificirane organizme.
U odabiru članaka, pomogao mu je dr. Slavko Kulić, koji je i dao naziv knjizi i napisao predgovor. Prijeti li Zemlji od GMO proizvoda veća opasnost nego od radijacije? Je li uzgoj GMO proizvoda uopće profitabilan? Na koji način GMO utječe na zdravlje ljudi i životinja? Je li uopće moguć suživot standardne poljoprivredne proizvodnje i GMO nasada? neka su od pitanja na koja prof. Jošt pokušava odgovoriti u svojoj knjizi.

Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović

« Prethodni članak: U petak, 17. veljače Vedran Cindrić i Ljubica Ključarić održali su putopisno predavanje

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Stiglo je proljeće i u Knjižnicu - održana razmjena domaćeg sjemenja