Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara
Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › dogadjanja › gostovanje_kestutisa_kasparavichiusa_festival_znanosti_i_dani_medijske_pism

Gostovanje Kestutisa Kasparavičiusa, Festival znanosti i Dani medijske pismenosti


Uz redovne programe koji se održavaju na našem Dječjem odjelu tjedan od 8. do 12. travnja bio je veoma bogat zanimljivim događanjima.
Gost nam je bio Kestutis Kasparavičius, pridružili smo se događanjima Festivala znanosti i obilježili Dane medijske pismenosti.

Kestutis Kasparavičius je litavski pisc i ilustrator za djecu, posebno omiljeno među hrvatskim čitateljima. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada, ilustrirao je više od 50 knjiga koje su prevedene na dvadesetak jezika.Gostovanje je organizirano u sklopu Projekta za poticanje kritičkog čitanja NAŠA MALA KNJIŽNICA Ibis grafike, a projekt je sufinanciran sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar Preradović

FESTIVAL ZNANOSTI
Festival znanosti održava se već 17 godina. Tema Festivala znanosti 2019. bile su BOJE. Kako vidimo boje? Što je uopće boja? Znate li da su kromosomi dobili svoje ime po boji? Zašto je nebo plavo? Zašto je Sunce žuto, oblaci bijeli, krv crvena, a klorofil zelen? Tisuću je pitanja, a kažu da u znanosti svaki odgovor rađa još deset novih. U 2019. godini obilježava se 100 godina Međunarodne astronomske unije i 50 godina od spuštanja čovjeka na Mjesec. Navršava se 150. godina otkako je Dmitrij Ivanovič Mendeljejev objavio otkriće periodnoga sustava elemenata pa 2019. godina proglašena međunarodnom godinom periodnog sustava elemenata. Na Dječejm odjelu prof. Tomislav Potak održao je zanimljivo predavanje na kojem se moglo saznati kako nastaje duga.
Narodna Knjižnica Petar Preradović

DANI MEDIJSKE PISMENOSTI
Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja, od 8. do 12. travnja 2019. održani će se drugi Dani medijske pismenosti.
Cilj im je osvještavanje javnosti o važnosti medijske pismenosti, osnaživanje građana, posebice djece i mladih vještinama medijske pismenosti, stvaranje platforme za suradnju i razvoj održivih projekata medijske pismenosti, te podrška odgojiteljima i nastavnicima razvojem edukacijskih materijala za medijsko obrazovanje. Tema koja je ove godine posebno naglašena je poštovanje prema sebi i drugima u medijima.
Učenici 7. razreda III. OŠ Bjelovar na radionici pod nazivom (Dez)informacije : kako prepoznati lažne vijesti koju su održale knjižničarke Branka Mikačević i Vjeruška Štivić mogli su saznati što su dezinformacije i lažne vijesti i kako ih prepoznati, dok su u Igraonici Djeca i roditelji zajedno, čitali interaktivnu slikovnicu, slušali i pjevali pjesmicu o zecu, likovno se izražavali, gledali animirani lutkarski film i razgovarali o ostalim medijima.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar Preradović

Narodna Knjižnica Petar Preradović
Narodna Knjižnica Petar Preradović
Narodna Knjižnica Petar Preradović
Narodna Knjižnica Petar Preradović


« Prethodni članak: 10. travnja na Dječjem odjelu održana SPIKAONICA - Živjeti u zdravom gradu

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Održana još jedna NOĆ KNJIGE