Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

Predstavljena knjiga Indija: temeljne postavke vanjske politike


U ponedjeljak, 30. siječnja na Studijskom odjelu Knjižnice ugostili smo Amira Muharemija diplomatu sa velikim iskustvom. Predstavio je svoju knjigu Indija: temeljne postavke vanjske politike.

Amir MUHAREMI (1961.) diplomat, sociolog, magistar političkih znanosti, dragovoljac je Domovinskog rata od 1991. godine i pukovnik (u pričuvi) Hrvatske vojske, bivši pomoćnik savjetnika Predsjednika Republike za nacionalnu sigurnost, generalni konzul i veleposlanik u Turskoj, veleposlanik i zamjenik stalne predstavnice u Stalnoj misiji RH pri Ujedinjenim narodima u New Yorku i predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske - trenutno je veleposlanik RH u Indiji, Bangladešu, Nepalu i Šri Lanki sa sjedištem u New Delhiju.
Uz knjigu Indija: temeljne postavke vanjske politike autor je i knjige Turska, uvod u povijest, unutarnju i vanjsku politiku (2012.).

Na predstavljanju autor je istakao kako je Indija zemlja nevjerojatnih različitosti i zemlja ogromnih potencijala. Vodeća je zemlja nesvrstanih, ali u međunarodnim odnosima nema utjecaj srazmjeran svojoj veličini, broju stanovnika i snazi ekonomije. Dodao je kako je Indija slobodna i živuća demokracija visokih standarda. Ima 418 milijuna građana s pravom glasa i u njoj su izbori su svetkovina demokracije. Zbog njenog geografskog položaja Indiju su naseljavali brojni narodi iz različitih kultura pa se možda zato odupire promjenama i nedovoljno iskorištava sve svoje potencijale, ali bilježi ekonomski uzlet. Indija je zemlja koja nikad nikoga neće napasti ili nanijeti neko zlo.

foto: Štefan Brajković Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović

« Prethodni članak: Hrvoje Šalković - prvi gost u 2017.

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: U petak, 17. veljače Vedran Cindrić i Ljubica Ključarić održali su putopisno predavanje