Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara
Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › dogadjanja › na_djechjem_odjelu_obiljezhen_meunarodni_dan_djechje_knjige

Na Dječjem odjelu obilježen Međunarodni dan dječje knjige!


Rođendan velikog danskog bajkopisca H. C. Andersena (2. travnja) odabran je za obilježavanje Dana dječje knjige.
Nama je to bio povod organizirati 1. Susret najčitatelja Dječjeg odjela i proglašenje najuspješnijih sudionika u Čituljkovom čitateljskom izazovu.

Na samom početku pročitali smo svjetsku poruku uz Dan dječje knjige "Knjige nam pomažu usporiti" autora slikovnica za djecu Kestutisa Kasparavičiusa.
Kako bismo uveličali događaj u goste smo pozvali književnicu za djecu Ivanku Ferenčić Martinčić koja je s djecom razgovarala o knjigama koje oplemenjuju i 'opamećuju' te o čitanju kao zabavnoj i korisnoj aktivnosti.
Ivanka je djeci predstavila i svoje knjige "Matilda i vještičji mačak", "Matlda i zagonetne žabe" te najnoviju slikovnicu "Priča o vitezu i Martinu". Najuzbudljiviji trenutak bio je proglašenje najuspješnijih u Čituljkovom čitateljskom izazovu u koji se uključilo 30-tak djece.
Najuspješniji u Izazovu su bili:

Martina Kosar (82 knjige), Lorena Pintarić (30 knjiga) i Petra Dvoraček(22 knjige).

Slijede: Dora Sušak, Danijel Bajsić, Stela Balenović, Lena Alebić, Jelena Novak, Vjera Pavelić, Sara Bućan, Adrian i Sara Đurđević, Elizabeth i Gendolyn Cone, Filip Kostadinović, Erik Sudeta, Lucija Knežević i Paola Gerić.
Najčitatelji su:
Petra Dvoraček (91 knjiga), Roko Karadža (88 knjiga) i Danijel Bajsić (79 knjiga).

Slijede: Adrian Đurđević, Ema Fijok, Ivan Mustapić, Doris Škunca, Eva Fran, Nera Čičak, Mihaela Ožegović, Jelena Novak, Oskar Matuš, Mihael Nikolić, Dino Kilić, Sara Đurđević, Ivano Čičak, Martina Kosar, Hana Laura Jalušić, Magdalena Ivkovčić i Marko Faletar.
Pohvalnice i poklon pakete koje je osigurala Knjižnica dobili su i najčitatelji koji su pročitali preko 50 knjiga u 2018. godini.

Knjižničarka Branka napravila je zanimljivu izložbu o Najčitateljima Dječjeg odjela koju možete pogledati do kraja mjeseca. Čestitamo svim malim i malo većim najčitateljima i želimo im još puno pročitanih knjiga! smile
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar Preradović« Prethodni članak: Psihijatar Torre o životu i smrti

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Ugledni teolog prof.dr.sc.fra Božo Lujić predstavio knjigu BIBLIJSKO SVJETLO VJERE NA PUTU ŽIVOT