Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

Noć knjige 2017. (petak, 21. travnja)


petak, 21. travnja 2017. od 19 sati
Studijski odjel, Trg Eugena Kvaternika 11/2


19 sati
razgovor na temu Rock 21. stoljeća, gost rock kritičar Aleksandar Dragaš

20 sati
koncert Tišina u Noći knjige kantautorice Sare Renar


Dječji odjel, Šetalište dr. Ivše Lebovića 9
** od 17 do 18 sati MALA NOĆNA PRIČAONICA - pričaonica za djecu predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta s dekicama i plišanim igračkama.
** od 18,30 do 21 sat VELIKA NOĆNA DRUŽIONICA - zabavni program za djecu višeg osnovnoškolskog uzrasta s ciljem predstavljanja knjižnice kao mjesta druženja i zabave uz muziku, film i knjigu.

Svi koji se učlane 21. travnja dobivaju prigodan poklon

Narodna Knjižnica Petar PreradovićAleksandar, Dragaš glazbeni pisac, kritičar, novinar (Zagreb, 16. siječnja 1967.) Na Ekonomskom fakultetu početkom 1991. godine diplomirao je s temom Nezavisni diskografski proizvod na domaćem tržištu. Prvi je tekst objavio u Poletu 1985. Osim za Polet, brojne je pop i rock kritike, reportaže, eseje, biografske tekstove i intervjue tijekom druge polovine 80–ih i prve polovine 90–ih objavljivao i pisao za Studentski list, Quorum,Studio, Ritam, Heroinu i Heroinu Novu, Vjesnik, FM, Nedjeljnu Dalmaciju, Mu-sku, Flipside i druge časopise. Od listopada 2000. glazbeni je kritičar i novinar Jutarnjeg lista u kojem godišnje objavljuje dvjestotinjak glazbenih recenzija, osvrta, komentara, eseja, izvještaja, tematskih tekstova i intervjua s nizom domaćih i inozemnih izvođača. Tijekom prvog desetljeća 21. stoljeća pisao je i za Gloriju, Playboy, hrvatsko izdanje britanskog magazina Time Out, Hi–Fi Media, a tijekom 2013. i 2014. godine i za časopis Hrvatskog društva skladatelja Cantus. Autor je oko 3000 novinskih tekstova objavljenih od 1985. do 2014. godine.

Narodna Knjižnica Petar Preradović Sara Renar hrvatska je kantautorica i pjevačica. Rođena je 1987. godine. Njezin glazbeni izričaj je alternativan i eksperimentalan. Po struci je arhitektica, a njezina ljubav prema glazbi došla je tek kasnije. Poznata je po svojoj karizmi, skromnosti i osmijehu kojeg u privatnom životu ne skida s lica. Završila je osnovnu glazbenu školu, instrument violina. Na arhitektonskom fakultetu je diplomirala 2012. godine. Odrastala je u Zagrebu. Voli slušati hrvatske bendove Goribor i Pips, chips & videoclips te pjevača Urbana, a inače je odrastala na REM-u i Pink Floydima.
2011. je snimila prvi singl pod nazivom Trebam te, te je osjetila potrebu za kvalitetnijom i suvremenijom produkcijom i novim pratećim bendom. Tada je počela raditi na aranžmanima za prve pjesme sa svojim aktualnim gitaristom, ali i starim prijateljem Lukom Gečekom. Pridružio im se bubnjar Goran Leka i neko su vrijeme nastupali kao trio. 2012. u bend su primili Juru Gecija koji svira električnu i akustičnu gitaru, a zatim i Antu Prgina Surku koji je zadužen za beatbox i bubnjeve. Kao zadnji u taj bend stiže Vanja Marin na basu i tako je formirana aktualna postava. 2013. izlazi singl sa spotom imena U velikom stilu, a sve to kao najava prvog albuma Djeca. Ovaj je album naišao na pozitivne kritike, a Sara sa bendom započinje snimanje drugog albuma Jesen koji izlazi na prvi dan jeseni 2014. godine. Na ovom albumu novosti su klavijature, looper i elektronika. 2014. godine bila je nominirana za Porina u kategoriji novog izvođača godine, a 2015. ga je osvojila za najbolju žensku vokalnu izvedbu. 2016. izlazi treći studijski album pod nazivom Tišina, a mnogi ga tumače kao osvrt na događanja u svijetu i vječna ljudska pitanja poput prolaznosti, promjena i uzročno-posljedičnih veza. Sara je još osvojila je nagradu žirija u Novom Sadu i Beogradu i nagradu za najbolju izvedbu na Rock off festivalu.


« Prethodni članak: Održan 13. susret najčitatelja BBŽ-e

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Noć knjige 2017. uz Rock 21. stoljeća i koncert Sare Renar