Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

Održana još jedna NOĆ KNJIGE


Manifestacija Noć knjige održana je osmu godinu zaredom, a zaštitni znak ovogodišnje manifestacije bio je Knjigomir, junak s posebnim moćima koje mu je priskribilo čitanje. Knjižnica je za sve uzraste svojih korisnika i građana Bjelovara organizirala zanimljive programe.


› Noć knjige na Studijskom odjelu Narodne knjižnice 'Petar Preradović' započela je uz pjesme Glavni junak jedne knjige (Bijelo dugme) i Rižot s plodovima knjiga (TBF) u izvedbi bjelovarskog Karo banda.
Nakon toga je uslijedilo otvorenje izložbe „33 lika iz svijeta književnosti, stripa i filma: Koji si ti lik?“.
Glavni dio programa bio je književni susret s nagrađivanim hrvatskim autorima Koranom Serdarević i Edijem Matićem. Predstavljen je Koranin roman 'Eksperiment Irene Tot' i Edijev roman 'Regija stranaca'.Narodna Knjižnica Petar Preradović
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar Preradović

› Noć knjige 2019. na Dječjem je odjelu započela je matinejom, programom SPAJALICA namijenjenom djeci školskog uzrasta koji su na proljetnim praznicima. Spajali su se čitatelji s omiljenim likom iz knjige kojeg su, odrađujući kreativne i zabavne zadatke, još bolje upoznali. Druženje smo završili zajedničkim čitanjem iz knjige o popularnom junaku Tomu Gatesu.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar Preradović›Nastavili smo radionicom MOJ PRVI STRIP u kojoj su
uz Anu Gezi mladu bjelovarčanku, umjetnicu, strip crtačicu, karikaturisticu, nastali su prvi stripovi malih predškolaca polaznika Igraonice. Ana živi radi i djeluje u Zagrebu, a s radošću se prisjetila dana provedenih u igri, druženju i čitanju, naravno poznatih stripova. Osim Alan Forda i Gastona prisjetila se i drugih dragih junaka.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićPredstavljanje aplikacije OmoReader koja olakšava čitanje osobama s disleksijom.
Predstavljena aplikacija OMO READER za osobe s disleksijom i drugim teškoćama čitanja potpuno je besplatna. Naš gost Petar Reić, glavni je pokretač i jedan od autora i dizajnera aplikacije. S obzirom na to da kvalitetan alat koji bi olakšao školovanje onima koji pate od poteškoća čitanja ne postoji, splitski je OmoLab – laboratorij za vizualnu komunikaciju, na čelu s Petrom razvio OmoType, vlastiti font za disleksiju i druge teškoće čitanja s brojnim mogućnostima.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna Knjižnica Petar Preradović


« Prethodni članak: Gostovanje Kestutisa Kasparavičiusa, Festival znanosti i Dani medijske pismenosti

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Ugledni znanstvenici govorili o djelu Ivana viteza Trnskog