Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara
Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › dogadjanja › predstavljen_roman_villa_meschi_mile_radovanovia

Predstavljen roman “Villa Meschi” Mile Radovanovića


U četvrtak, 25. svibnja 2017. ugostili smo pisca, pravnika i novinara Milu Radovanovića kojeg Bjelovarčani uglavnom pamte po brojnim feljtonima, memoarskim zapisima, razgovorima i putopisima što ih je objavljivao u Bjelovarskom listu 80-ih i 90-ih godina, u rubrikama intrigantnih naslova kao Priče iz nostalgije, Memoari jednog pisca, Pisma iz birtije, Bjelovarska dijaspora…
U tjedniku Naše vrijeme izlazili su njegovi serijali: Profesija seljak, Memoari gradskog vijećnika, Memoari jednog turista, Sajamski putopis, Gradu s ljubavlju. Ispod ovih serijala često se potpisivao pseudonimom – Simeon Bloom.
Pokrenuo je i godinama uređivao Telegram, list radnika Poduzeća PTT prometa Bjelovar (kao pravnik u ovom je poduzeću i radio do umirovljenja) koji je jedan od najboljih tvorničkih listova na ovim prostorima.
Njegovi tekstovi objavljivani su i u renomiranim nacionalnim listovima i časopisima, primjerice u Poletu, Studentskom listu i Erasmusu.
Većinu tekstova poslije je objedinio u dvjema knjigama: Virkam kroz oblučak : sentimentalni ljetopis (2002.), i A sjećaš se, stari moj : album požutjelih uspomena(2006.).
Treća knjiga Villa Meschi, koju su predstavili književnik i pravnik Radovan Dožudić te kćerka Tina Radovanović donosi nam zanimljivu priču o ljubavi prema Villi Messhi (kući u kojoj autor provodi ljeta), Perojem i magičnom Istrom.

Narodna Knjižnica Petar Preradović


« Prethodni članak: Prvi TEDx u knjižnici!

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Održana 10. jubilarna "berba" knjiga - Program poticanja čitanja UBERI PRIČU 2017.