Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara
Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › dogadjanja › slikovnica_o_hrvatskoj_himni_lijepa_nasha_domovina_predstavljena_na_djechje

Slikovnica o hrvatskoj himni Lijepa naša domovina predstavljena na Dječjem odjelu


U četvrtak 8. ožujka 2018. na Dječjem odjelu Knjižnice slikovnicu o hrvatskoj himni Lijepa naša domovino koja je nastala prema ideji Cynthije Martinez Cortes, a svojim ilustracijama oživjela ju je Marsela Hajdinjak predstavile su ilustratorica i urednica Školske knjige mr. sc. Emica Calogjera Rogić. U slikovnici Lijepa naša domovino prekrasne ilustracije Marsele Hajdinjak pripovijedaju priču o stihovima hrvatske himne. Uz prijevode hrvatske himne na pet svjetskih jezika u vrsnim prijevodima Mate Marasa i Viktora Žmegača, nalaze se i notni zapis te tekst o nastanku hrvatske himne. Kroz simbole nacionalne kulture i povijesti ilustriran je značenjski sloj teksta hrvatske himne što ga čini razumljivijim djeci, a simboli su dodatno objašnjeni u legendi uz ilustracije u knjizi.
Odjel su ispunili učenici I. i II. osnovne škole Bjelovar i Područne škole Klokočevac. U programu je sudjelovao Mali zbor učenika II. osnovne škole Bjelovar.
Izložbu originalnih ilustracija Marsele Hajdinjak možete razgledati, a slikovnicu posuditi na Dječjem odjelu Knjižnice.
Narodna Knjižnica Petar Preradović

Narodna Knjižnica Petar PreradovićZahvaljujemo učiteljicama Sanji Bartolčić, Martini Supančić, Saneli Klasan Mrzlečki, Andreji Tukša i njihovim učenicima na sudjelovnju u programu promocije.


« Prethodni članak: Josipa Pavičić Berardini predstavila knjigu "Šest milimetara"

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Obilježili smo 200. obljetnicu rođenja Petra Preradovića