Iz sadržaja rubrike
Obavijesti
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Vijesti iz Bjelovara

28. rujna 2018. održan je četvrti TEDx


Narodna Knjižnica Petar PreradovićU petak, 28. rujna 2018. na Studijskom odjelu Knjižnice održan je četvrti TEDx. Nakon tri održana TEDx-a s videoprojekcijama govora Knjižnica je dobila licencu za održavanje samostalnog događaja s govornicima. Specifičnost TED govora je njihova sažetost. Naime, govori traju do 18 minuta što je dovoljno za istaknuti samu srž ideje. Nisu komercijalni, politički ni religijski. Usmjereni su isključivo na napredak pojedinca i zajednice. Sam događaj bio je podijeljen u dva bloka: u prvom bloku govorili su Marijana Jurković i Nenad Šimunko, a u drugom bloku Denis Hladiš i Tatjana Badrov.

TEDxNKPPBjelovar

Narodna Knjižnica Petar PreradovićInstruktorica yoge Marijana Jurković govorila je što yoga znači u svakodnevnom životu te zašto je savršen alat za „mentalnu higijenu“. Marijana je svoj govor potkrijepila znanstvenim dokazima kako se vježbanjem yoge i vježbanjem disanja postiže mentalna stabilnost i jasnoća misli, lakše se nosimo s izazovima modernog života, održavamo tjelesnu kondiciju, zdravlje mišićno-koštanog sustava, povećavamo fleksibilnost, jačamo mišiće… Za kraj, svi prisutni isprobali su vježbe disanja koje im svakodnevno mogu pomoći.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićSportaš Nenad Šimunko je s dijagnosticiranim dijabetesom tipa 1 završio trostruki IronMan. Govorio je o tome kako je promijenio životne navike, počeo se baviti sportom te došao do spoznaje da prepreke postoje samo u ljudskom umu. Utrka IronMan sastoji se od 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje bicikla i 42 kilometra trčanja, što znači da je Nenad u trostrukom IronMan-u preplivao 11,4 kilometra, biciklirao 540 kilometara i pretrčao 126,6 kilometara u samo 51 sati.

Narodna Knjižnica Petar PreradovićNakon pauze novinar, redatelj i producent Denis Hladiš govorio je o projektu DOKUart festivala u funkciji obrazovanja i razvoja kulture u Gradu Bjelovaru. Posjetitelji su iz prve ruke čuli presjek svih prethodnih DOKUart festivala. Na festivalu se prikazuju profesionalni dokumentarni filmovi iz Hrvatske, zemalja EU te država u susjedstvu RH.
Narodna Knjižnica Petar PreradovićŠećer na kraju bila je naša sugrađanka i prodekanica za razvoj i viša predavačica na Visokom učilištu u Bjelovaru Tatjana Badrov. Tatjana je sve prisutne nasmijala govorom o neverbalnoj komunikaciji te o greškama koje često nesvjesno činimo. Neverbalna komunikacija je način kojim ljudi komuniciraju bez riječi, bilo namjerno ili nenamjerno.
Organizatori TEDxNKPPBjelovar zahvaljuju govornicima, posjetiteljima, voditeljici Ivanki Vrhovnik i partnerima koji su pomogli u održavanju ovog događaja.

Pogledajte fotografije, uživajte i još jednom proživite TEDx atmosferu.
Narodna Knjižnica Petar Preradović


« Prethodni članak: Predstavaljena knjiga Željka Karaule "Rudolf Bićanić - prilozi za biografiju"

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: DOKUart filmski razgovori u Knjižnici