Iz sadržaja rubrike
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › obavijesti › druzhili_smo_se_sa_knjizhevnicom_snjezhanom_babi_vishnji

Družili smo se sa književnicom Snježanom Babić Višnjić


U srijedu 9.11.2016. u Područnoj knjižnici Nova Rača u 10 sati i na Dječjem odjelu u 12 sati održan je književni susret sa Snježanom Babić Višnjić i predstavljena knjiga Krugovi na vodi.

U romanima Snježane Babić-Višnjić nema nepremostive razlike između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Prijateljstvo i ljubav ne znaju ni za kakve granice, pa čak ni one vremenske i prostorne. Rijeka će kao vremenski portal povezati neobičnu djevojčicu Janu čija je majka proglašena vješticom davne 1753. godine i jednog sasvim običnog dječaka koji se dosađuje pred kompjutorom. Ova priča opčinila je sve članove žirija „Nagrade Grigor Vitez“ za 2015. godinu svojom toplinom i prirodnošću odnosa koji se razvija od prvobitnog međusobnog nepovjerenja i straha, pa sve do velikog prijateljstva, ali i rastanka. Nagrađena je prvom nagradom za književni tekst za djecu. Nadamo se da je isto tako opčinila i učenike I., III. i IV. Osnovne škole Bjelovar koji su prisustvovali susretu i da će ju sigurno pročitati.

Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović

« Prethodni članak: MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2016. - fotogalerija

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Održane Radionice govorništva