KREA(R)TIVA - Paula Kos / izložba fotografija


Bjelovarčanka Paula Kos u rodnome gradu završava osnovnu školu, a u Zagrebu Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, Odjel fotografskog dizajna. Osim fotografijom, bavi se crtanjem, slikanjem i grafičkim dizajnom.
Svoje umjetničke radove potpisuje imenom SoaTu.


Narodna Knjižnica Petar PreradovićIzložene fotografije su maturalni rad Paule Kos. Fotografije su snimljene u cisterni za mlijeko i to ih čini jedinstvenim.

Autorica kaže: „Ako samo promislimo o nečemu s čime se svakodnevno susrećemo na drugačiji način, u ovom slučaju o cisterni, možemo doći do novih spoznaja. Bila bi šteta kada bismo cijeli život promatrali iste stvari, a istovremeno ih poznavali samo površno. Svojim fotografijama želim potaknuti druge da se odvaže i eksperimentiraju. Da eksperimentiraju u umjetnosti ako se njome bave, da eksperimentiraju u poslu, da se usude razmišljati drugačije i promatrati okolinu iz različitih perspektiva.

„Razlog pretvorbe modela u dim je prilično kompleksan. Dim je tvar koja je u početku nastanka gusta i lako vidljiva, ali ubrzo nakon toga blijedi sve dok se potpuno ne izjednači s okolinom. To simbolizira čovjekovu pretvorbu iz materije u duh…“

SoaTu

"Ne postoji neuspjeli eksperiment, samo eksperiment s neočekivanim rezultatima." Richard Buckminster Fuller


« Prethodni članak: Raspored rada Bibliobusa 2017./2018.

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Sedmi razredi OŠ Rovišće u posjeti Knjižnici