IzložbePrizemlje : U ciklusu Korisnici izlažu SLIKA KAO PJESMA - PJESMA KAO SLIKA : izložba fotografija / autorica: Javorka Pangerčić
Narodna Knjižnica Petar Preradović
Pjesnikinja Javorka Pangerčić do sada je objavila dvije zbirke pjesama: Lice ruže (2009.) i Pjesma u torbi (2013.). Od 2010. intenzivno se bavi se i fotografijom. Često fotografiju nadopunjuje pjesmom i pjesmu fotografijom.
Fotografije izložene u prizemlju knjižnice raspoređene su u tri tematska ciklusa: Bjelovarski bunari, Bjelovarske lanterne i Bjelovarski silosi.
Izložba se može razgledati u radno vrijeme Knjižnice do 20. srpnja 2017.

1. kat (Odjel za odrasle) : FRANK LLOYD WRIGHT: 150 godina rođenja
Narodna Knjižnica Petar PreradovićFrank Lloyd Wright (rođen kao Frank Lincoln Wright - Richland Centar, 8. lipnja, 1867. - Phoenix, 9. travnja, 1959.), istaknuti američki arhitekt, dizajner interijera, spisatelj i predavač prve polovice 20. stoljeća. Dizajnirao je više od 1.000 objekata od kojih je izgrađeno skoro 500. U posljednjima je izražavao svoju filozofiju „organičke arhitekture” u kojoj je pokušao ostvariti sklad ljudi s okolišem. Wright je također napisao 20 knjiga i mnoge članke, te je bio popularan predavač u SAD-u i Europi. Već slavan za života, 1991. godine ga je Američki institut arhitekata (American Institute of Architects, AIA) proglasio „najvećim američkim arhitektom svih vremena".


2. kat (Studijski odjel) : Od 3.srpnja 2017. do 22. srpnja 2017. u ciklusu Korisnici izlažu DOKA Izložba slika Steve Špoljarića.


« Prethodni članak: LJETNO RADNO VRIJEME

 objavi | ispiši | pošalji