Iz sadržaja rubrike
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › obavijesti › izozhba_iluminacije_u_prizemlju_knjizhnice_autorica_andrea_pratnemer

Izožba Iluminacije u prizemlju knjižnice. Autorica Andrea Pratnemer.


U ciklusu izložbi pod nazivom Korisnici izlažu zadovoljstvo nam je predstaviti našu sugrađanku Andreu Pratnemer i njezine radove pod nazivom ILUMINACIJE
Izložba je postavljena u prizemlju knjižnice.


Narodna Knjižnica Petar PreradovićU likovnoj umjetnosti iluminacija je umijeće ukrašavanja rukopisnih knjiga; zajednički naziv za naslikane ili nacrtane inicijale, minijature i različite ornamente.
U autoričinu radu biblijski tekst na kojem se temelje iluminacije prenesen je u makro ilustracije. Ovi kolaži i crteži mogu govoriti i neovisno o biblijskom tekstu jer odražavaju životni tijek satkan od mira i borbe, rasta i nazadovanja, duhovnog i materijalnog, vječnog i konačnog, svjetla i tame, života i smrti.

O autorici: Andrea Pratnemer rođena je u Bjelovaru 1984. godine gdje je pohađala osnovnu školu i gimnaziju. Magistrirala je 2010. na Filozofsko-teološkom fakultetu u Rijeci (tema magistarskog rada „Kristološko utemeljenje ikonografije“). Živi i radi u Bjelovaru, a crtanjem, kolažiranjem i fotografiranjem bavi se u slobodno vrijeme.


« Prethodni članak: Knjige iz ZAŠTIĆENOG FONDA dostupne su korisnicima

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: KREA(R)TIVA - program predstavljanja mladih umjetnika