Iz sadržaja rubrike
Digitalna knjižnica
E-katalog
U knjižnici do diplome
Zavičajna zbirka Bjelovariana
Pitajte knjižničare
Građa za povijest školstva
BOŽIČEVIĆ, M.: Od Garića do...
PRIGODNI govori
TRNSKI, I.: Svakolika mu djela
PERVENCI, Petar Preradović
Petar Preradović
E-lista

Prijavite se na našu e-listu i primajte obavijesti o našem radu

Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar › obavijesti › meu_prvima_u_hrvatskoj_bjelovarska_knjizhnica_nudi_posudbu_microbita

Među prvima u Hrvatskoj bjelovarska knjižnica nudi posudbu micro:bitaNarodna Knjižnica Petar PreradovićNarodna knjižnica Petar Preradović će pored dosadašnje posudbe knjiga, časopisa, DVD-a, CD-ROM-ova, igračaka, e-čitača i tableta od četvrtka 18. siječnja 2017. na svojim policama ponuditi i još jedan novi medij, a to je micro:bit - maleno računalo koje se može programirati, zamišljeno i oblikovano tako da učenje i podučavanje učini jednostavnim i zabavnim.
Nakon B:IT.con 2017., najveće bjelovarske IT konferencije, održane 02.12.2017. u prostorijama Veleučilišta u Bjelovaru, a na poticaj gospodina Nenada Bakića osnivača IRIM-a (Instituta za razvoj i inovativnost mladih) pokrenut je projekt posudbe micro:bitova u knjižnicama.
Udruga IRIM donirala je praktične kutije s kratkim uputama za korištenje, a knjižnica je nabavila 40 micro:bitova od kojih će 30 biti za posudbu na Dječjem odjelu i Odjelu za odrasle, a 10 će se koristiti za radionice programiranja koje će biti organizirane u suradnji s Udrugom informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i ovlaštenim edukatorom gosp. Brankom Raičkovićem. Micro: bit se može posuditi na 7 dana uz produženje posudbe najviše dva puta.
Tijekom Bjelovarskog kulturnog ljeta 2017. na Dječjem odjelu knjižnice održana je radionica programiranja micro:bitova, a vodio ju je Vlado Lendvaj, instruktor Croatian Makersa i STEM revolucije u sklopu STEM-auta besplatnih tečajeva programiranja i digitalne pismenosti tako da su micro:bitovi već poznati dijelu naših korisnika.


« Prethodni članak: Kreativne radionice za odrasle - ŠARENI DAN

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Kolegice Tina Gatalica i Lucija Miškić Barunić dobitnice nagrada HKD-a