Zimski praznici u Dječjem odjelu Knjižnice


ZIMSKI PRAZNICI U KNJIŽNICI od 2. do 13. siječnja 2017.
Dječji odjel, Šetalište dr. Ivše Lebovića 9


Ovim programom knjižnica želi djeci i mladima osigurati kvalitetno provođenje slobodnog vremena u pozitivnom i poticajnom, i svakako sigurnom okruženju.
Tako ćemo na praznicima osigurati za svakoga ponešto pod sloganom: Zajedno do Zabave i Znanja.

Za sudjelovanje u programima tijekom zimskih praznika potrebno se prijaviti na Dječjem odjelu knjižnice.


TRAGOVI → 2. – 13. siječnja 2017. u radno vrijeme knjižnice

Zaigraj igru traženja i rješavanja zagonetki i zadataka. Za svaki riješeni zadatak osvoji jedan ključ. Onaj tko sakupi 9 ključeva dobiva nagradu!

KVIZ PET NA PET → ponedjeljkom u 12 sati (2. i 9. siječnja)
Okupi ekipu i zaigraj popularni kviz, dobro se zabavi i nauči nešto novo. U ovom zabavnom i opuštenom kvizu ne traži se znanje, nego općenito mišljenje. Natječu se dva tima po pet članova. Zadaća svakog tima je dati odgovore na različita, pomalo neobična pitanja koja baš svi znaju, poput: koje predmete svi nosimo na plažu, koji je tipični hrvatski nedjeljni ručak ili što sve moramo nositi u školu. Bolji tim osvaja nagradu!
Kviz su osmislile i provoditi će ga korisnice: Lea Romek, Lucija Perković, Luna Horvat, Zara Horvat.

KREA(K)TIVCI → utorkom i četvrtkom u 12 sati
Kreativne radionice namijenjene djeci školskog uzrasta, a predškolci mogu sudjelovati u pratnji odraslih. Osim što se djeca mogu zabaviti, ove radionice potiču stvaralaštvo, maštu, razvijaju nove ideje, pažnju i koncentraciju.
03. siječnja - STRANIČNICI OD FILCA
05. siječnja - OKVIRI ZA SLIKE OD NOVINSKOG PAPIRA
10. siječnja - VESELE VUNENE KAPICE
12. siječnja - PAPIRNATE VREĆICE

KNJIGOIGRE BEZ GRANICA → srijedom u 12 sati (4. i 11. siječnja)
Natjecanje timova od tri člana u brzini čitanja, hodanju s knjigom na glavi, prenošenju što većeg broja knjiga i sl. Potrebno je prijaviti ekipu, a pobjednički tim očekuje nagrada.

TURNIR U IGRANJU DRUŠTVENIH IGARA → petak, 13. siječnja u 11 sati
Društvene igre su grupna natjecanja u kojima je najčešće uz pobjedu, važno napraviti što više komičnih situacija odnosno, dobro se zabaviti i prikratiti višak slobodnog vremena. Osim tog zabavnog gledišta, društvene igre potiču kreativnost i razvijaju logiku razmišljanja. Nedavno smo obnovili fond društvenih igara pa ćemo na ovom turniru zabaviti se i zaigrati Pictionary, Čovječe ne ljuti se, Čovječe glupiraj se, Volim Hrvatsku, Monopoly, 5 sekundi i mnoge druge igre.

Wii U IGRAONICA → dođi u knjižnicu i okušaj se u igranju Super Maria i ostalih zabavnih igara.
utorkom 15-17 sati
četvrtkom 15-18 sati
subotom 9-12 sati
Danas su računala dostupna sve mlađoj populaciji djece, a gotovo svako kućanstvo koristi osobno računalo i /ili igraće konzole. Kako bi pratili globalne trendove i djeci ponudili raznovrsne i privlačne programe knjižnica je nabavila Nintendovu igraću konzolu. Radi se o Wii U konzoli. Odlučili smo se za ovu konzolu jer je namijenjena za sveopću populaciju, odnosno za sve uzraste (od 7-77 kako bi se reklo) bez obzira na njihovo znanje o igrama.

U DOBROM DRUŠTVU…S KNJIGOM
Svakodnevno čitanje priča iz bogatog fonda knjižnice.

« Prethodni članak: "Blagdansko šoping ludilo" tema druge Spikaonice

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Gošća nam je bila Gordana Lukačić