Dječji odjel

Narodna Knjižnica Petar Preradović
Šetalište dr. Ivše Lebovića 9
Tel.: 244-447

Djelatnice: Snježana Berak, Ivana Blažeković, Branka Mikačević, Tatjana PetrecPionirski odjel u Bjelovaru počinje s radom 1952. godine, kada je uređen poseban prostor s početnim fondom od 280 svezaka knjiga. Od samih početaka na odjelu su pokrenute brojne aktivnosti, koje su temeljne i današnjem Dječjem odjelu. Vrlo popularan bio je ciklus tjednih književnih priredbi za djecu pod nazivom Pričamo vam priče. Brojni su nastupi literarnih dječjih sekcija, a u suradnji sa školama organiziraju se susreti s poznatim književnicima. Većina aktivnosti za djecu realizirala se u suradnji s društvom Naša djeca. Šezdesetih godina uvodi se stalna pokretna knjižnica na pedijatrijskom odjelu bjelovarske bolnice, gdje su knjižničari i njihovi suradnici jednom tjedno provodili programe za bolesnu djecu. Vrhunac ovakvih aktivnosti i nastojanja da se poboljša rad s djecom bilo je otvaranje Igraonice, koja je započela s radom 8.10.1979.

Dječji odjel mijenjao je svoj prostor nekoliko puta: do 1980. godine nalazi se u baraci pokraj nekadašnjeg praktikuma Ugostiteljske škole, od 1980. do 2001. u ulici Vladimira Nazora 4, a otad pa do danas u prostoru bivše Čitaonice i Studijskog odjela na Šetalištu dr. Ivše Lebovića 9.

Danas Dječji odjel posjeduje oko 20000 svezaka knjiga i druge građe. Organizirano provodi različite programe namijenjene djeci i mladima.

Narodna Knjižnica Petar Preradović Narodna Knjižnica Petar Preradović


« Prethodni članak: Studijski odjel

 objavi | ispiši | pošalji
» Sljedeći članak: Odjel za odrasle