Rock kviz

Narodna Knjižnica Petar Preradović
GABOIR, Igor
Rock kviz
Zagreb: Naklada Jesenski i Turk, 2017.
Katalog

Knjiga na temu rocka sazdana je od 30 epizoda. Autor kaže da je prvotna namjera bila održati nekoliko pub kvizova, ali stvari su izmakle kontroli, jer se kviz svidio gostima lokala. Tema publikacije nije samo rock, već sve ono što ga prati. Pub kviz nije lagan, te samostalni rješavači koji točno odgovore na 20 posto pitanja mogu se smatrati stručnjacima za rock, kaže pisac! Na kraju su dani i svi odgovori, a zabava je zajamčena.


Sandra Paović: rođena da pobjeđuje

Narodna Knjižnica Petar Preradović
ŽUTELIJA, Željko
Sandra Paović: rođena da pobjeđuje
Zagreb: Školska knjiga, 2017.
Katalog

Sandrina životna priča daleko nadmašuje granice sporta i kapilarno se širi u sve pore života. Sport joj je pomogao u oblikovanju, ali vjerujem da bi i bez njega, u svemu čime bi se bavila, bazično bila ista ˝lavica˝ koja život smatra upornom i beskompromisnom borbom za ostvarenje zadanih ciljeva. Neko je vrijeme živjela u stolnoteniskom raju, nezaustavljivo putujući prema zvjezdanim trenutcima svoje karijere, a onda se, u samo djeliću sekunde, sunovratila u pakao prometne nesreće iz kojeg se uzdigla na zaprepaštenje čak i liječnika koji su se borili za njezin život, ne vjerujući da će ikad - preživi li - stati na svoje noge. Četiri godine poslije, na Para-olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, stojeći na svojim nogama, osvojila je zlatnu medalju.


Slonovi na mjesečini

Narodna Knjižnica Petar Preradović
SWEENEY, John
Slonovi na mjesečini
Zagreb: Znanje, 2016.
Katalog

Istinita priča o hrabrosti, ustrajnosti i suosjećanju u najgorim ratnim vremenima.
Neposredno nakon napada na Pearl Harbour, u naizgled sigurnu britansku koloniju Burmu 1942. prodire japanska carska vojska. Britanci se užurbano povlače iz Rangoona, no nitko se ne brine o sudbini šezdeset dvoje siročadi miješane krvi iz škole Biskupa Strachana. Djevojčice nisu prave Britanke da bi bile evakuirane, ali zbog svoje „nečiste“ krvi nisu ni sigurne ni zaštićene od Japanaca. Njihova lijepa mlada učiteljica, gospođica Grace Collins, odbija ih napustiti te s njima kreće na neizvjesno i opasno putovanje prema Indiji. Međutim, od utočišta ih dijeli tisuće kilometara džungle, planina i opasnih rijeka.Prokletstvo Palmisana

Narodna Knjižnica Petar Preradović
NADAL, Rafel
Prokletstvo Palmisana
Zagreb: Hena com, 2017.
Katalog

Ovaj je roman nezaboravna saga o dvjema obiteljima uhvaćenima u razdoblju između dva velika rata. Palmisani i Convertiniji starosjedioci su južne talijanske pokrajine Apulije, a smrt dvojice sinova na sam dan završetka rata povezat će ih na neobičan način. Donata Palmisano, udovica preminulog Vita Oronza, odlučna je zaustaviti niz brojnih smrti koje poput prokletstva prate muškarce obitelji i pod svaku cijenu spasiti svog prvorođenog sina. Po porodu ga predaje prijateljici koja, s nekoliko sati razlike, rađa djevojčicu Giovannu.
Nezemaljski izraz njegovih ruku

Narodna Knjižnica Petar Preradović
JERGOVIĆ, Miljenko
Nezemaljski izraz njegovih ruku
Zaprešić: Fraktura, 2017.
Katalog

Nezemaljski izraz njegovih ruku pripovijeda o Sarajevskom atentatu, o našima i o njihovima, a ustvari o tome da su i jedni i drugi naši, i da je ubojstvo Franje Ferdinanda posljedica modernizacijske i prosvjetiteljske misije bečkih vlasti u Bosni. Princip, Čabrinović i drugovi djeca su svoje epohe, školovani na romanu devetnaestog stoljeća, na poeziji Walta Whitmana, na ruskim anarhistima i atentatorima… Beč ih je opismenio i pružio im priliku da osvoje i ostvare svoje iluzije. Nikada Bosna i zapadni Balkan nisu bili europskiji i bliži Beču, Berlinu i Parizu nego trenutak prije Principova pucnja.


Tajni dnevnik Hendrika Groena (83 godine i 1/4)

Narodna Knjižnica Petar Preradović
GROEN, Hendrik
Tajni dnevnik Hendrika Groena (83 godine i 1/4)
Zagreb : Mozaik knjiga, 2017.
Katalog

Hendrik Groen je možda star, ali još nije ni približno mrtav i ne namjerava to biti. Istina, njegove svakodnevne šetnje sve su kraće jer ga izdaju noge i mora ići liječniku češće nego što bi htio. Tako da se može reći da je u poodmakloj životnoj dobi. Hendrik odluči započeti pisati dnevnik i otkriti sve uspone i padove tijekom godine dana života u domu za starije i nemoćne u Amsterdamu. Kad se u dom doseli Eefje, žena o kakvoj je Hendrik oduvijek maštao, on počinje laštiti cipele (i zube), češljati ono malo kose što mu je još ostalo i pokušava učiniti nešto od života koji još ima pred sobom, uz smiješne, nježne i strašne posljedice.
Neumoljivi Hendrik Groen, najnevjerojatniji nizozemski junak, postao je kulturološki fenomen i bestseler u rodnoj Nizozemskoj. Knjiga će vas zasigurno oduševiti svojom dosjetljivošću.


Bilteni


 objavi | ispiši | pošalji
Bilteni novih knjiga na našim odjelima